Путін виграв війну в Україні — The Washington Post

Президент Росії Володимир Путін підписав автографи в сибірському місті Чита, Росія. (Майкл Климентьєв / AFP через Getty Images)
Президент Росії Володимир Путін підписав автографи в сибірському місті Чита, Росія. (Майкл Климентьєв / AFP через Getty Images)

Президент Росії Володимир Путін домігся свого в Україні — конфлікт на Донбасі «заморожено», тема України й агресії Російської Федерації зникла з перших шпальт світових ЗМІ.

Про це пише науковий співробітник Інституту Брукінґса старший радник Пулітцерівського центру Марвін Калб у «The Washington Post» —  «Putin won his war in Ukraine»

«Схоже, Путін виграв свою маленьку війну в Україні, а його західні критики стоять осторонь і лише спостерігають та безпорадно лютують», — пише він.

Війна в Україні зісковзнула з перших сторінок світових ЗМФ. Вісімнадцять місяців тому, коли президент Росії Володимир Путін захопив Крим, а потім спровокував проросійський бунт на Донбасі,  новини про Україну не сходили з головних шпальт. Путіна і Росію різко засудив весь цивілізований світ, по ній вдарили руйнівні економічні санкції. Дипломати стали свідками початку нової холодної війни.

Але останні події свідчать, що Україна, у тому числі й через європейську кризу, втратила свою актуальність. Однією з причин є потреба в інших новинах — від глобальних економічних (наприклад, повені) і до прагнення арабських і африканських мігрантів-відчайдухів опинитися у цивілізованій Європі.

На думку оглядача, коли російські війська перетнули кордон України, Путін намагався продемонструвати, що у війні між Росією і Україною РФ переможе.

Як вважає експерт, Путін побачив, що Захід не готовий воювати за Україну – і «заморозив» конфлікт на Донбасі, як він зробив у 2008 році в Грузії.

«Сьогодні Путін значно більше, ніж західні керівники, може впливати на економічні, політичні і дипломатичні події в Україні, а в разі потреби й контролювати їх», — пише Калб.

Водночас, він зазначає, що за свою «перемогу» Путін заплатив велику ціну: його репутація постраждала, економіка РФ «спотикається» й країна повертається до внутрішнього безладу і невдоволення, які поступово посилюються.

Але поки що все це не вплинуло відчутно на позиції Путіна всередині країни. Він цілком здатний зберігати свій «майже диктаторський контроль» над владою, вважає експерт.

Калб вважає, що вирішення нинішньої кризи не буде, доки Росія й Україна не напрацюють між собою прийнятну форму співіснування, адже Україна зажди матиме спільний з РФ кордон і багато спільного у культурі, мові й релігії.

Путін готовий сприймати незалежну Україну доти, доки вона «дружня» до національних інтересів Росії, переконаний експерт.

Калб пише, що Путін не раз натякав на конференцію на кшталт Ялтинської, на якій він разом із іншими світовими лідерами зміг би перекроїти карту Європи, яка виникла після 1991 року.

Таке навряд чи можливо, проте Путін думає, що час у нього є, пише Калб.

Джерело

Ще цікаві повідомлення

One Thought to “Путін виграв війну в Україні — The Washington Post”

  1. Олександр Зирін

    Шановні колеги!

    До Вашої уваги лист стосовно ситуації в КНУКіМ

    Український незалежний оглядач,продюсер,режисер ТБ

    Олександр Зирін

    098-456-90-84

    Почесному Президенту КНУКіМ

    п.Поплавсьому М.М.

    Першому Проректору КНУКіМ

    п.Бондарю І.С.

    колегам та студентам КНУКіМ

    Зиріна О.А.

    Відкритий дист

    з приводу катастрофічної ситуації на кафедрі шоу-бізнесу КНУКіМ

    З вересня 2015 року я припинив співпрацю з КНУКіМ. Для викладача, який пропрацював на кафедрі шоу-бізнесу 16 років, ля старшого товариша, якого багато років студенти визнають одним з кращих педагогів та називають «духовним лідером кафедри», для професіонала, якого Почесний Президент КНУКіМ публічно визнав «фахівцем, який входить в п’ятірку найкращих в країні» рішення доволі екстремальне. Ситуація потребує публічного роз’яснення.

    Я звільнився на знак протесту проти штучного нищення комплексу дисциплін професійного спрямування, яке призвело до фантастичного падіння рівня знань студентів кафедри шоу-бізнесу.

    Дана ситуація виникла з призначенням на посаду факультету, який опікується кафедрою шоу-бізнесу, гр.Іващенко.

    З 2013 року на кафедрі цілеспрямовано руйнується комплекс дисциплін, який з успіхом формував професійний рівень майбутніх українських менеджерів шоу-бізнесу. Зникли предмети, які мали дати (і давали) знання в стратегічних сферах економіки національних культурних індустрій - концертно-гастрольній діяльності, сучасному аудіовізуальному виробництві, новітніх техніці та технологіях створення видовищ і інших. Введені замість цього дисципліни не відповідають сучасним вимогам і не мають стратегічної переспективи, або носять кумедний характер – для прикладу «Копірайтинг». Тимчасовий декан запрошував для викладання людей, професійний рівень знань яких викликав у студентів хвилю нарікань. До слова- в цьому році студенти уже мали можливість на лекціях оцінити якість чергового «спеціяліста».

    Першими на зникнення дисциплін професійної підготовки відреагували студенти заочної форми навчання-люди з певним досвідом та жорсткими вимогами. Вони швидко забрали свої документи і перевелися до інших університетів. Ситуація продовжує загострюватися-в цьому році, вперше з часів існування кафедри шоу-бізнесу, заочників не набрали! Зруйнована кафедра просто не може їм нічого запропонувати в царині професійної підготовки.

    Студенти денної форми навчання теж відреагували адекватно- педагогам вартувало багато зусиль, щоби не допустити публічних акцій протесту під гаслами «Ми хочемо вчитися!» та «Ми хочемо професійних викладачів!». Але всі пропозиції головного замовника освітньої послуги в КНУКіМ- студенства, за останні роки грубо і цинічно проігноровані!

    На засіданнях кафедри викладачі намагалися довести гр.Іващенко очевидні речі: не можна руйнувати здобуте, потрібні фахові та сучасні підходи, системність, розуміння та адаптація сучасного світового досвіду. Але кафедра продовжувала зазнавати потужного, некомпетентного та нахабного зовнішнього втручання. Все частіше у відповідь на незрозумілі та псевдонаукові пропозиції зазвучало словосполучення «ПТУ»! Відчувши,що руйнація не сприймається і в публічних дискусіях аргументів не має і не може бути, все було перенесено в кулуари. Засідання кафедри не проводилися і не носили конструктивного характеру. Але дивні рішення продовжували нав’язуватися.

    Фактично виникло інтелектуальне, педагогічне та наукове протистояння, яке можна проілюструвати на прикладі «Зирін-Іващенко»:

    — з одного боку: більше ніж 10.000 годин лекцій, семінарів, практичних, розроблення та впровадження у викладання сучасних оригінальних дисциплін, повага колег та студентів — з іншого: ????;

    — з одного боку: виступи на дясятках професійних міжнародних та національних науково-практичних конференцій, круглих столах, колоквіумах, статті в наукових виданнях, робота над Законами України в робочих групах Верховної Ради та інших державних установ — з іншого: ... ;

    — з одного боку: організація та проведення потужних національних науково-практичних досліджень в аудіовізуальній та концертно-гастрольній сферах- з іншого:______________!;

    — з одного боку: сотні публікацій з питань телебачення, музичного бізнесу, авторського права у найкращих фахових та поважних виданнях країни, книга «Бачення Євро.Хроніки сучасного Євробачення», виступи в загальнонаціональних ефірах спецілізованих радіо та телепрограм – з іншого: смайлик!;

    — з одного боку: розміщення статі про Зиріна О.А. в академічній «Енциклопедії сучасної України» та українському сегменті «Вікіпедії»- з іншого: ще декілька смайликів!!!;

    Відразу хочу зазначити: купленими текстами наукових статей, присвоєнням в той або інший спосіб почесних звань або наукових ступенів ситуацію не врятуєш! Ситуацію можуть виправити виключно термінові кадрові рішення!

    Також зазначу: довго можна дурити тільки одну людину (нехай навіть і важливу), або декілька людей- багато розумних викладачів та сотні розумних студентів обдурити неможливо! Вірю: формування команди однодумців в сучасному національному університеті на початку ХХІ століття не означає кучкування персонажів за принципом: «якщо Поплавський мене звільнить- я таке про нього розповім!». Знаю: ця команда однодумців має працювати виключно в площині дотримання законодавства України. А це означає: робота за затвердженим Статутом університету, призначення на посади виключно за дотримання вимог Закону України «Про вищу освіту» (ст.7,ст.34 (п.5),ст.35 (п.2)) тощо.

    Для доведення своєї правоти в інтелектуальній, педагогічній та наукових сферах готовий у присутності керівництва КНУКіМ, колег, студентів, представників Міністерства культури і Міністерства освіти та науки, Державної інспекції навчальних закладів, і ,звичайно ж, журналістів провести з громадянкою Іващенко диспут на будь-яку професійну тему. Це буде також цікавим з огляду на оголошену мету виходу КНУКіМу на європейський рівень та налогодження міжнародної співпраці.

    Чи маю я пропозиції щодо ефективного та досить швидкого поліпшення роботи кафедри шоу-бізнесу КНУКіМ?

    Звичайно!

    Чи можу запропонувати зрозумілі та послідовні кроки для створення системи підготовки майбутніх українських менеджерів та продюсерів музичного бізнесу?

    Поза всяким сумнівом!

    Чи буду я це робити за нинішнього керівництва?

    Ні.

    Очікую на логічне рішення.Впевнений у тому,що його радо підтримають і більшість думаючих педагогів і розумні студенти КНУКіМ.

    16.09.2015 Зирін

Не бажаєте прокоментувати?