Міжнародний музичний фестиваль ODESSA CLASSICS

В Одесі розпочався IV Міжнародний музичний фестиваль ODESSA CLASSICS.

В урочистій церемонії відкриття ІV Міжнародного музичного фестивалю «Odessa Classics» взяв участь Президент Петро Порошенко.

«Високе виконавське мистецтво, майстерність, розвиток творчих традицій, популяризація кращих надбань класичної та сучасної музики, рівно як і пошуки нових форм – це те, що найкраще характеризує «Odessa Classics», — зазначив Президент.

IV фестиваль ODESSA CLASSICS — це десятки концертів від зірок світової класичної сцени та провідних вітчизняних артистів, фортепіанний конкурс для дітей з усіх куточків України, дискусії, виставки та майстер-класи. З 1 по 10 червня слухачі зможуть відвідати концерти видатного британського скрипаля Даніеля Хоупа з Берлінським Камерним оркестром. На основних сценах фестивалю також зіграють хедлайнер світової скрипкової музики Робі Лакатош, найвідоміший бразильсько-швейцарський віолончеліст Антоніо Менезес, швейцарський кларнетист-віртуоз Дiмiтрі Ашкеназі, провідний піаніст Австрії Штефан Владар та відомий німецький піаніст Себастіан Кнауер. Відкрили фестиваль в Оперному театрі один з найкращих скрипалів світу Максим Венгеров та піаністка Поліна Осетинська.

«Ми дуже вдячні усім, хто нас підтримував. Особлива вдячність голові Одеської обласної державної адміністрації Максиму Степанову, який протягом року нам допомагав. Дякую також всім нашим партнерам. Ми впевнені, що фестиваль необхідний не лише Одеській області, а всій країні», — підкреслив президент фестивалю ODESSA CLASSICS Олексій Ботвінов.

Окрім літературних та кінозустрічей, у програмі фестивалю — безкоштовний гала-концерт просто неба (вже традиційний open-air концерт на Потьомкінських сходах), який за попередніми підрахунками відвідають від 10 до 15 тисяч гостей.

Зазначимо, цьогоріч на проведення фестивалю ODESSA CLASSICS Одеська обласна державна адміністрація спрямовує 980 тисяч гривень за обласною комплексною програмою "Культура Одещини — 2017—2019 роки».

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?