Екологічними стежками мандрували на Чернігівщині

У Мезинському Національно-природному парку на Чернігівщині організували цікаву мандрівку екологічними стежками «Забілина криниця» та «Дивосвіт природи краю, де ходили мамонти».

Біля дуба Мазепи на екостежці Мезинського НПП

Захід приурочений до Міжнародного дня біорізноманіття з метою привернення уваги на проблему безповоротної втрати на Землі багатьох представників флори та фауни.

На екостежці. Край де ходили мамонти в Мезинського НПП

Цього дня стежки нацпарку відвідали учні Шостки та с. Верба Коропського р-ну. Діти, здолавши чотирьохкілометрову екологічну стежку, побували біля криниці, що за легендою була викопана паном Забілою, вивчали флору мішаного лісу та оглянули дерева-екзоти (корковий дуб, модрина європейська). Вдалося побачити і безхребетних мешканців цього лісу: бронзівку золотисту, жука майку з родини Наривників, перше покоління сонцевика кропив’яного. Однак, найбільше дітей вразила зустріч з веретільницею ламкою, яка грілася на сонці.

На оглядовому майданчику екостежки в Мезинському НПП

Природа щедро обдарувала Коропщину, це – багатий та чудовий край, окрасою якого є Десна. Тут протягом тисячоліть формувався унікальний природний комплекс вздовж ріки з багатством природних ландшафтів та різноманітними видами фауни і флори. Тож, сподіваємось, знайомство з національним природним парком напередодні Міжнародного дня біологічного різноманіття допоможе дітям навчитися бачити красу природи, цінувати її щедрість та усвідомити відповідальність за її збереження.

Учні Вербівської школи на екостежці Забілина криниця в Мезинському НПП

Зустріч з веретільницею ламкою на екостежці Забілина криниця в Мезинському НПП

Алла Наливайко, фахівець Мезинського НПП

На першому фото: Шосткинська школа на екостежці в Мезинському НПП

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?