На Чернігівщині правоохоронці посилюють заходи безпеки

Через загострення збройного протистояння на Донбасі та посилення терористичних загроз з боку бойовиків правоохоронці Чернігівщини спільно з владою посилюють заходи безпеки в області.

Виконуючий обов’язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін поставив завдання керівникам відділів і служб Управління та міськрайорганів на місцях вжити додаткових заходів для забезпечення безпеки громадян.

За останні тижні в області збільшено кількість патрульних нарядів міліції, які на вокзалах, вулицях та громадських місцях проводять перевірки транспорту та громадян з метою унеможливлення перевезення зброї, вибухівки чи інших небезпечних предметів.

Також, крім збільшення кількості нарядів патрульної служби міліції, їх маршрути наближені до об’єктів життєзабезпечення. До складу патрулів введені пошукові собаки, натреновані на виявлення вибухівки. Також до несення служби залучаються добровільні помічники міліції.

Під додатковий контроль взяті «Чернігівводоканал», «Чернігівобленерго», Чернігівська ТЕЦ.

Працівники ДАІ більш ретельно перевіряють транспорт на предмет ввезення в область зброї, боєприпасів, вибухівки та сильнодіючих речовин.

Прискіплива увага також приділяється установам і організаціям, де є велике скупчення людей. На цих об'єктах посилено охорону, встановлені «тривожні» кнопки і обладнується додаткове відеоспостереження.

Очільник УМВС України в Чернігівській області Вадим Філашкін вкотре закликав громадян до пільності і попросив своєчасно інформувати правоохоронців про підозрілих осіб.

Вадим Філашкін відзначив, що він обговорив з керівним складом органів та підрозділів міліції Чернігівщини заходи, необхідні для недопущення дестабілізації ситуації в області.

Зокрема розроблено схематичний порядок дій міліції на випадок надзвичайних подій чи загострення ситуації в області. Особлива увага приділяється виявленню підозрілих предметів у місцях значного скупчення громадян та об’єктах життєзабезпечення.

Ні в кого не повинно бути сумнівів, що в разі найменших обґрунтованих підозр необхідно набрати номер чергової частини. Міліція негайно відреагує на виклик і усуне небезпеку. Зараз наша зброя – пильність і уважність до дрібниць, бо це – наша безпека і наше життя.

Борис КОНОВЧЕНКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?