Ваша зброя зупинить Росію назавжди − відкритий лист Обамі

Ronalg reaganШановний президенте Сполучених Штатів Америки, пан Обама. Змушений констатувати — ви не Рейган для американської нації і навіть не Буш-молодший. На жаль, президент Буш у нинішньому конфлікті вже давно б його зупинив, а президент Рейган зробив би так, що Росія в Україну не сунула б носа, а в Європу тим більше. Якби в США зараз був президент Рейган, кремлівські карлики назавжди б забули, що таке «грати у велику політику».

Ваш колега, 40-й президент Америки зробив свого часу неможливе — він знищив країну, у якої танків, літаків і ядерної зброї було в 2 рази більше, ніж у США, без єдиного пострілу. А знаєте як він це зробив. Поставив афганському рухові опору 1000 ПЗРК «Стінгер» і 500 військових інструкторів, які пояснили як цим користуватися. Він ввів жорсткі санкції проти СРСР, які на тлі війни в Афганістані та пропаганди цінностей цивілізованого світу розвалили Імперію Зла у війні, на яку жоден американський солдат навіть не з'явився.

А ви знаєте що ваш попередник на посту лідера нації в 2008 році направив три військово-транспортні літаки в аеропорт Тбілісі, коли над ним літали російські винищувачі, попередивши Путіна, що якщо хоча б один літак з трьох приземлиться, наслідки будуть неминучі. Саме це змусило зупинитися російські війська в декількох кілометрах від столиці Грузії.

Сер, всього 1000 зенітних ракет і 500 військових інструкторів не так давно повернули історію цієї цивілізації в сторону однополярного світу. Однак як нам бачиться зараз з фронтової смуги в Україні, Ви докладаєте ті ж зусилля, але тільки в бік створення багатополярного світу. Адже Ви як ніхто, пане президенте розумієте, що ті гарантії, які ваш уряд давав у 1994 році і якими Путін витер собі дупу, давали цьому світу сподівання, що після 54 мільйонів убитих під час Другої Світової Війни, Європа нарешті живе у світі і по законах, які визначені принципами дотримання договорів і добросусідства.

Адже народ України повірив Вам, коли відмовився від 1500 ядерних боєзарядів і засобів доставки до них, більшість з яких народ України добровільно знищив на своїй території. Пане президенте, це 1500 ядерних зарядів і засоби доставки, сумарною ринковою вартістю 75 млрд доларів! Пане президенте, я зараз уявляю, як в Будапешті ваші соратники в той день тиснули один одному руки і пили шампанське. Сьогодні ті, хто заощадив Вам 75 мільярдів доларів в 1994 році лежать у могилах тому, що їм нічим захищатися від російських танків.

Пан президент, а чи відомо вам, що українська протитанкова зброя не пробиває броню російських танків Т72М? Для того, щоб її пробити, солдати, що захищають свою землю повинні розстрілювати цей танк або зверху, або оббігши такий танк ззаду? Я спеціально відправляю вам це фото, щоб ви оцінили героїзм захисників української землі — тут на площі в кілька кілометрів під Дебальцеве українські воїни зупиняли непробивні російські танки зі зброї випущеної сорок років тому. Тому багато російських танків було підбито тільки тоді, коли вони прорвали оборону захисників і увірвалися, трощачи і давлячи все живе. А ще українські ПЗРК дуже погано збивають російські літаки, вірніше зовсім ніяк.

Як ви думаєте, пане президенте, скільки Ваша країна заощадить, якщо зараз поміняє 15000 ядерних зарядів на 500 ПЗРК «Стінгер» і 1000 ПТРК «ТОУ» і «Джавелін»? Я можу вам сказати скільки б це було, якби під Дебальцеве була надійна оборонна зброя. Це більше 500 мирних жителів, які загинули після жахливого обстрілу з російської артилерії і атак російських танків. Це близько 400 українських вояків, які намагалися захистити ці 500 життів.

Нам кажуть, що український конфлікт не має військового рішення. Що Путін застосує авіацію і стратегічні ракети проти України. Що він не зупиниться і дійде до Києва. Але, він уже застосовував і авіацію, і стратегічні ракети, експериментуючи на вашій реакції. Його військові вже збили літак, в якому летіли в тому числі й американці. Це Путін вбив громадян Вашої країни в 2014 році, це він насправді натиснув кнопку, яка запустила смертоносну ракету. Натиснув, коли його війська захопили Крим.

Так, ми згодні з Вами — конфлікт в Україні не має військового рішення. Так допоможіть нам пояснити це Путіну, який думає інакше. Давайте поміняємо 1500 ядерних зарядів на 500 ПЗРК Стінгер і 1000 ПТРК «ТОУ» і «Джавелін». І допоможіть нам навчитися всім цим користуватися як ножем і виделкою. Тоді можливо Путін, зрозуміє, що конфлікт в Україні не має військового рішення. Інакше може трапитися так, що вам не вдасться заощадити 75 млрд. доларів, щоб пояснити йому це в 2018 році.

З повагою, український журналіст і патріот своєї країни, Віктор Шевчук

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?