Найпоширеніші й неординарні імена на Чернігівщині

Наприкінці квітня було приємне родинне свято – День доньки. Безперечно, донька – це татове і мамине сонечко, лагідна і ніжна частинка люблячих батьків.

Діти — це взагалі прекрасно, це нове життя, надія на продовження роду. Поява дитини символізує народження нових, досі невідомих почуттів, зміцнення родинних відносин.

У минулому році органами державної реєстрації актів цивільного стану Чернігівської області зареєстровано 7622 народжень. До речі, народилося 3773 дівчат і 3849 хлопчиків, тобто дівчат народилося на 2% менше, ніж хлопців.

Багато це чи мало, у будь-якому випадку для Чернігівщини народження кожної дитини – це позитив.

Вже в 2018 році зареєстровано 1774 народжень, дівчаток трошки більше, ніж хлоп’ят (913 проти 861). Якщо порівняти І квартал 2017 року, то загальна цифра народжень у І кварталі 2018 року на 5% менша.

Далі подивимося статистику імен. Як же називали наші шановні батьки своїх доньок? Звичайно, всі імена дівчат, які народилися в минулому і в цьому році, досить «різнобарвні». Найпоширенішими іменами в 2017 році були – Софія, Анна, Анастасія, Олександра, Марія, Вероніка, Поліна.

Траплялись і рідковживані імена – Аміна, Адель, Аделіна, Аніта, Асія, Алевтина, Амалія, Божена, Веста, Віола, Ірія, Ульяна, Ніколь, Тансім, Леля, Марічка, Єфимія, Теона, Євангелінна, Емілія, Каміла, Ніколетта, Іустінья, Ліліанна, Кіпріана, Нонна, Мілада, Фьокла, Любава, Глафіра, Есфірь, Мірра, Русаліна, Суламіта, Устіна, Лаура, Мія, Олівія, Васіліса, Раміна, Ніка, Моніка, Лада, Емма, Сніжанна-Софія, Ясміна.

В цьому році найбільш популярними іменами, якими батьки називали дівчаток, були — Софія, Вероніка, Марія, Анна, Анастасія, Поліна.

До нетрадиційних та неординарних імен можна віднести такі як: Анабелла, Аміна, Анюта, Аделіна, Аріанна, Еміліана, Джансу, Агнія, Адель, Пауліна, Глафіра, Мілета, Тереза, Єсенія, Лейла, Таліна, Менді, Есміра, Фрейя, Ліліт, Віола, Мія, Радомира, Соломія, Радміла, Божена, Аріана, Ізабель, Луїза.

Хочу нагадати, що зареєструвати новонароджену дитину можна без зайвих черг, безпосередньо у тому пологовому, де вона народилась.

У Чернігівській області є така можливість здійснити у пологовому будинку/відділенні або акушерського-гінекологічному відділенні у Бахмачі, Бобровиці, Борзні, Ічні, Козельці, Корюківці, Мені, Новгород-Сіверському, Семенівці, Ніжині, Прилуках та Чернігові.

З повним переліком пологових по Україні, де реєструють народження дитини можна ознайомитись на сайті Міністерства юстиції України за посиланням: https://minjust.gov.ua/news/info/pologovi-budinki-v-yakih-mojna-otrimati-svidotstvo-pro-narodjennya-ditini

І не забувайте, що Сімейним кодексом України встановлено місячний термін для проведення державної реєстрації народження дитини. І це не право, а обов’язок батьків!

Кохайтеся, а про документи подбає Мін’юст!

Олег Трейтяк — начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?